لازانيا جراتان
المكونات لازانيا ولحمة عصاج وبشاميل وجبنة رومي وموزريلا
الطريقة
اولا : العجينة
3بيض كبير وربع كيلو دقيق ورشة ملح وملعقة كبيرة زيت زيتون او زيت ذرة
نعجنها ونريحها ساعة ونقطها كور صغيرة ونفردها بالنشابة وبعدين نفردها بمكنة المكرونة علي رقم 8 ولو مفيش ارقام يبقي اصغر حجم
نسلقها ف ميه بملح وزيت لمدة 3 دقايق بس
العصاج
ربع كيلو لحمة فرومة بصلتين ملعقتين كبيرة صلصة ملح وفلفل ورشة قرفة وتوم مفروم ومرقة دجاج
طريقة العصاج :
نشوح بصلتين لحد لما تكون شفافة وننزل عليها باللحمة ونشوحها وبعدين نضيف الصلصة والتوابل وشوية شوربة ونقلبها لحد لما تستوي بيكون فيها صوص شوية صغيرين
طريقة البشاميل
3ملاعق كبيرة دقيق و3 ملاعق سمنة علي النار وبعدين ننزل عليهم ب3 كوب لبن وتوابل ومرقة دجاج
نضيف له خليط الجبنة ونقلب
ندهن صينية بالسمنة ونرص راق لازانيا وراق عصاج وشوية بشاميل نرشها علي العصاج وبعدين راق لازانيا وراق لحمة عصاج وهكذا اخر طبقة تكون لازانيا
ندخلها الفرن حوالي ربع ساعة بالكتييير وبالهنا والشفا
ملحوظة: يمكن لأعضاء المدونة فقط إرسال تعليق.