الماجى..
المقادير
شوربة دجاجة بلدى - معلقة سمنة - معلقتين دقيق - ملح -فلفل اسود - حبهان - ورق لورا مطحون - مستكة مطحونة - كمون - بهارات -بصل بودرة
ثوم بودرة - كارى
الطريقة
1- اسلقى دجاجة بلدى واخذى شوربتها
2-حمرى السمن مع الدقيق مثل البشاميل
3- ثم ضعى جميع البهارات بكميات بسيطة على الدقيق وقلبى جيدا
4-انزلى الشوربة وقلبى كويس كانك بتعملى بشاميل
5- لما يتقل القوام قومى بوضعها داخل مكعبات الثلج حتى يبرد ثم ضعيه بالثلاجة حتى يجمد .
6- اخرجى مكعبات المرقة وضعيها فى برطمان زجاجى نظيف وناشف ومع تحياتى دعاء عاشور وبالهنا....
**ملحوظة
يمكن عمل مكعبات مرقة اللحم وذلك تسلقى لحم بدلا من دجاجة بلدى وعمل نفس الخطوات...
ملحوظة: يمكن لأعضاء المدونة فقط إرسال تعليق.